Favoritside at dreje hovedet til eller har din baby hovedet lidt på skrå

Oplever du/I at din baby ofte kun vil dreje hovedet til den ene side? Måske kan det dreje hovedet til den anden, men foretrækker bestemt den anden side at kigge til.

Det kan også være i observere at din/jeres barn vipper hovedet lidt til siden, både rygliggende og måske også maveliggende. Det kan se sødt ud, men kan din baby ikke placere sit hovedet i midten indimellem, kan det drille balancen maveliggende og hermed vælter sit barn måske til siden.

Favoritside og hovedet på skrå kan skyldes spændinger omkring dit barn nakke, hals, skulderåg eller og rygsøjlen 

Dette kan ses efter:

  • En hård fødsel, hvor dit barn måske har siddet skævt i bækkenet eller er blevet hjulpet med sugekop. 
  • fødsel ved kejsersnit
  • baby har lagt i samme stilling længere tid i livmoderen
  • eller hos tvillinger

Disse spændinger kan give din baby kropssymptomer, som dit barn måske kan vise ved:

  • uro ved amning eller flaske, måske kliklyde ved amning
  • gråd ved tøj af og på, især ved armene og tøj over hovedet
  • ekstra svært ved at vaske i folderne ved halsen
  • svært ved at finde balance og støttepunkter maveliggende
  • Ændring af hovedformen, måske kan du/I se at hovedet bliver asymmetrisk, fladt på den ene side eller fladt baghovedet, læs mere om dette her. 

Heldigvis ved vi at vejledning, øvelser og manuel behandling i langt de fleste tilfælde kan hjælpe dig og din baby med disse symptomer. Vi ved også at tidlig undersøgelse og indsats er en rigtig god ide. Så i kan få den rette hjælp, alt efter hvad årsagen til symptomerne er.

Billeder her viser hvor god en effekt, en tidlig indsat har gavnet de kære små, som har konsulteret klinikken og har øvet sig så flot hjemme, med øvelser og vejledning. 

Konsultationen her på klinikken starter altid med en samtale, efterfulgt af undersøgelse, behandling og vejledning til lette øvelser, teknikker i med fordel kan forsætte med hjemme, for at hjælpe jeres barn yderligere.

Undersøgelsen og behandlingen er blid og rolig for dit barn. Jeg benytter mig af min efterhånden mange årig viden indenfor baby/børnefysioterapi og kraniosacralterapi.

Der er hver gang afsat god tid til jeres konsultationen og også til, at dit barn kan få lidt mad, hvis det bliver sulten. Der er tid til dig og din familie.